Uitvaarten en het coronavirus

kerk buiten

Uitvaarten en het coronavirus

Met code geel verdwijnen vanaf maandag 7 maart 2022 de meeste coronaregels. De regels voor testen, quarantaine en isolatie blijven voorlopig wel nog even behouden.

Bedankt aan iedereen die de afgelopen twee jaar mee gewerkt heeft om de corona-epidemie te bedwingen. We zullen uw inspanningen nooit vergeten. We herdenken ook de vele slachtoffers van deze pandemie.

 

update 5 maart 2022

Waardig afscheid

Uitvaartmussche.be staat voor een waardig en persoonlijk afscheid voor iedereen. Dat is de afgelopen twee jaar steeds ons uitgangspunt gebleven. We blijven nabestaanden met raad en daad bijstaan.

(Vermoedelijk) overlijden door coronavirus

Indien iemand (vermoedelijk) is overleden door het coronavirus, dan moet u dit tijdens het telefonisch aanmelden van het overlijden vermelden.

Zo kunnen wij de nodige maatregelen nemen voor de gezondheid van alle betrokkenen.

Bespreking van de uitvaart

Het gesprek waarin een uitvaart aan tafel met nabestaanden wordt geregeld, zal nog steeds met respect voor de nodige fysieke afstand plaatsvinden.

Geen beperkende regels meer

Vanaf 7 maart 2022 gelden er geen beperkende regels meer wat betreft het maximum toegelaten aanwezigen op een uitvaartplechtigheid.

Ook de regels inzake sociale distancing vervallen.

Het dragen van een mondmasker is vanaf dan niet meer verplicht.

Personen die ziek zijn of COVID-symptomen vertonen, worden verzocht niet deel te nemen aan de begrafenisplechtigheid.

We blijven wel steeds voorzien in maatregelen om de persoonlijke hygiëne te waarborgen, zoals het ter beschikking stellen van ontsmettingsgel.

Rouwmaaltijden of koffietafels

Er gelden geen beperkende maatregelen meer voor rouwmaaltijden en koffietafels.

De mondmaskerplicht weg geldt enkel nog voor het zaalpersoneel.