De uitvaart

auto-begraafplaats

De uitvaart

Een uitvaart helpt de overledene niet,
maar wel zij die achterblijven…

Bij de organisatie van een uitvaart komt heel wat kijken. Er moeten praktische, maar vaak ook emotionele beslissingen genomen worden.

Als uitvaartverzorger helpen we u goed op weg. Met goede raad en een schat aan ervaring. We raden u aan om een aantal familieleden of vrienden te betrekken bij het gesprek. Omdat u door alle emoties minder goed geconcentreerd bent en dingen u sneller ontgaan. Of omdat u sommige zaken gewoon vergeet.

Zo’n gesprek is sowieso al behoorlijk zwaar. Houd er rekening mee dat u gemiddeld 2 uur bezig bent. En dat u allerlei keuzes moet maken die definitief zijn.

Neem altijd de tijd om een en ander te overdenken. Laat rustig op u inwerken wat er komt kijken bij een uitvaart. En laat u goed informeren over de financiële consequenties. Op die manier kunt u een beetje de vinger aan de pols houden.

Vooraf oriënteren?

Handige tip: ooit regelen uw naasten uw uitvaart. Zorg er nu al voor dat zij het straks een stuk makkelijker krijgen. Bijvoorbeeld door vooraf af te spreken waar u belangrijke informatie voor uw uitvaart bewaart.