Begrafenis of crematie

auto-begraafplaats

Begrafenis of crematie

Kiest u voor een begrafenis of een crematie?

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een van de belangrijke keuzes die u moet maken wanneer u met een overlijden te maken krijgt.  We willen u graag een aantal tips geven, zodat u bewuster een keuze kunt maken tussen cremeren of begraven als het zover is.

  • Praat erover met uw familie of goede vrienden. Bijna iedereen heeft al eens over zijn of haar begrafenis of crematie nagedacht. Sommige mensen vinden het vooral belangrijk wat de nabestaanden willen. En sommige mensen hebben zelf een hele duidelijke voorkeur. Het helpt als u die keuze kent.
  • Als u bijzondere wensen heeft, informeer dan vrijblijvend bij de begraafplaats of crematorium of deze wensen kunnen worden uitgevoerd.
  • De veronderstelling dat cremeren steeds goedkoper is dan begraven gaat niet op. Cremeren kan duurder uitvallen dan begraven omdat er administratieve en logistieke kosten bijkomen. Laat u dus goed informeren door uw uitvaartverzorger.
  • In het verleden kozen veel mensen voor begraven, omdat de nabestaanden een plek wilden hebben om naar toe te gaan. Tegenwoordig heeft u ook bij cremeren allerlei mogelijkheden voor een herdenkingsplek.
  • Anders dan bij een begrafenis, zijn er bij een crematie tal van mogelijkheden voor de uiteindelijke rustplaats. U vindt ze hier.