Kisten en urnen

auto-begraafplaats

Kisten en urnen

Kisten en urnen zijn onlosmakelijk verbonden aan een uitvaart. Voor de ene zijn het noodzakelijke objecten, voor de ander vormen ze een persoonlijk symboolelement van de plechtigheid.

In beide gevallen kan u bij ons terecht voor een veelzijdig en kwaliteitsvol aanbod.

Klassieke uitvaartkisten

Al onze klassieke uitvaartkisten zijn vervaardigd uit (licht) hout. Dit is een milieu-bewuste keuze. Vier van deze modellen zitten inbegrepen in de prijs van onze dienstverlening.

Ecologische kisten

Sinds 2013 kan u bij ons terecht voor ecologische Vademus-uitvaartkisten en urnen. Deze laten toe om het afscheid nog persoonlijker te maken.
Onze ecologische kisten en urnen kunnen gepersonaliseerd worden. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de familie. Eens het ontwerp is goedgekeurd, worden de uitvaartkisten en urnen dan geprint met milieuvriendelijke inkten. Maar het is even goed mogelijk om een volledig witte kist te leveren, die door de familie zelf kan worden beschilderd of versierd.
Deze duurzame kisten zijn grotendeels vervaardigd uit suikerrietstengel en beantwoorden aan de strengste eisen op gebied van stevigheid en constructie.
Ecologische urnen kunnen worden begraven, bijgezet of thuis bewaard worden.
De uitvaartkisten zijn geschikt voor crematie en teraardebestelling, maar niet voor een bijzetting in een grafkelder.