Gentse kist

Gentse uitvaart

Gentse kist

Onze Gentse uitvaartkist is gemaakt van geperste rietstengels. De stengels van suikerriet worden bij het maken van suiker gerecycleerd. Het materiaal is uitermate sterk én licht. Een ecologische kist weegt nauwelijks 13 kilo (een gewone crematiekist weegt minstens 20 kilo en een kist om te begraven minstens 40 kilo). Maar ze kan wel 300 kilo dragen. De kist vergaat ook niet sneller of trager dan een gewone kist. Deze ecologische kist is nauwelijks duurder dan een gewone kist en is volledig personaliseerbaar.

Gentse kist

Persoonlijk

Ons ‘pronkstuk’ is en blijft natuurlijk de ‘Gentse kist’, een exemplaar dat in 2014 werd ontworpen. De kist staat vol typische afbeeldingen van de Arteveldestad. Er prijken fragmenten van de tekst van Klokke Roeland op, de Graslei, de torens, en er lijkt zelfs een Gentse strop rond gedrapeerd. Voor de filmopnames van Ghent in Motion werd burgemeester Termont in zo’n Gent-kist begraven.

De ecologische kist bestaat in een strakke rechthoekige uitvoering, en ook in de typische lijkkist-vorm. De trend om steeds meer aandacht te schenken aan ecologie, heeft dus ook ingang gevonden in de uitvaartsector.